Redactionele artikelen

Met positieve energie het nieuwe jaar in

Met positieve energie het nieuwe jaar in

2021 belooft een spannend jaar te worden voor coffeeshops. De branche wordt op alle denkbare niveaus uitgedaagd. Het wietexperiment komt eraan, er moet een oplossing worden gevonden voor het probleem met de banken over het gebruik van cashgeld om inkopen te kunnen doen, verschillende gemeenten willen de gedoogvergunningen transformeren tot schaarse vergunningen en als klap op de vuurpijl heeft de burgermeester van Amsterdam aangekondigd het ingezetenencriterium te willen handhaven.

Het bestuur van het PCN besloot daarom om dit jaar goed voorbereid van start te gaan met een gloednieuwe website en een onlinecursus voor coffeeshoppersoneel.

Op deze website informeren we bezoekers over zaken die binnen de sector spelen en wat de sector bezighoudt. We laten zien dat de coffeeshopsector is uitgegroeid tot een volwassen professionele sector, ondanks het onhandige beleid waardoor een deel van de activiteiten tot op de dag van vandaag onzichtbaar moet blijven. Het PCN maakt problemen die in de praktijk van coffeeshops spelen zichtbaar, zodat er samen met andere partijen op een constructieve manier naar werkbare oplossingen kan worden gezocht.

Afgelopen jaar is gebleken dat coffeeshops een essentiële functie binnen de samenleving vervullen. Coffeeshops mochten tijdens de lockdown blijven doorwerken. Weliswaar alleen als afhaalloket, maar toch. Coffeeshops bleken in staat om op een professionele manier op het COVID 19 virus te reageren en namen geëigende maatregelen om het personeel en hun klanten te beschermen.  Hierdoor konden een miljoen Nederlandse blowers voor hun cannabisproducten terecht bij hun vertrouwde coffeeshop.

Het PCN ziet het komende jaar met vertrouwen tegemoet. We zien uit naar een jaar waarin we onze leden hopelijk weer snel een keer in levenden lijve bij elkaar kunnen roepen voor een informatieve en gezellige Meet & Greet bijeenkomst.

Hein Schafrat, voorzitter

Cookie beleid

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren ervan en die nodig zijn om de doeleinden te bereiken die worden geïllustreerd in het privacybeleid. Door dit te accepteren OF door deze pagina te scrollen OF door te gaan met browsen, gaat u akkoord met ons privacybeleid.